Donji Vakuf: Privedene još četiri osobe, među njima sin i brat ubice

0
165

Zbog trustrukog ubistva u Donjem Vakufu danas su privedene četiri osobe, kazao je za Klix.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUPSBK) Rusmir Prohan. Među privedenima su sin i brat Sabahudina Habiba koji je ubio Ferida Rahmanovića, Omera Bašića i Ševku Draginovića. Danas su privedene četiri osobe, a riječ je o sinu, bratu i rođaku od prvoosumnjičenog Habiba, a sve kako bi se rasvjetlilo krivično djelo, odnosno utvrdilo da li je bilo pomagača.

“Postupajući tužilac saslušava privedene osobe, a nakon toga će biti predate Tužilaštvu SBK koje će sutra tokom dana uputiti prijedlog za pritvor. Još uvijek nije poznato protiv koliko osoba. U toku je obdukcija, ali ona neće pokazati ništa novo osim da je krivično djelo počinjeno iz vatrenog oružja”, kazao je Prohan.

Ubijeni Rahmanović i Bašić bili su službenici Kantonalne šumarske uprave SBK, dok je Draginović bio zadužen za izvođenje šumarskih radova i vlasnik pilane

Prema posljednjim informacijama, Habib je ilegalno sjekao šumu, a do tragedije je došlo kada Habib službenicima nije dozvolio izvoz šumske građe, nakon čega je na njih pucao iz automatske puške i pobjegao.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here