Đole Balašević objavio nepoznati detalj koji mnogo govori o Kemi Montenu

0
191

“Stari moj, premalo smo se družili, al’ smo se ono “kužili” i istom caru verno služili… ”

Tako je Đorđe Balašević pjevao o svom prijatelju Kemalu Montenu u pjesmi Duet koju je objavio nakon što je sarajevska legenda napustila ovaj svijet.

Prijateljstvo dvojice muzičara bilo je jače od bilo kakvih podjela. Đole je oduvijek uvažavao sarajevskog kantautora i isticao njegov regionalni značaj.

A ovih se dana prisjetio i jednog detalja koji svjedoči o tome koliko je Kemal Monteno bio omiljen i cijenjen. U znak sjećanja na prijatelja, na svojoj Facebook stranici objavio i ovaj status:

“Jedna anegdota koja ide kao skica za epitaf Kemi… Jednom smo svirali u Banja Luci, gde su bili svi mogući likovi sa estrade, i neki mangupi su provalili u garderobu i ukrali kožnu jaknu koja im se činila onako kao dobar plen. To je bila Kemina jakna u kojoj su mu bili ključevi od auta i sve ostale stvari… A Kemo se nije nervirao puno, ko da je znao… Za pola sata, kad je pušten glas o tome, pojavili su se ti likovi i vratili jaknu, rekli su samo pandurima: – Nismo znali da je Kemina…. To sve priča o njemu…”, stoji u statusu Đorđa Balaševića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here