Ðoković: Nisam siguran da ću igrati za Srbiju na Završnom turniru

0
208

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković izjavio je da nije siguran da će igrati za reprezentaciju Srbije na Završnom turniru Davis Cupa u Madridu u novembru.

“Nisam siguran da ću igrati Završni turnir Davis Cupa za reprezentaciju. O selekciji Srbije uvijek razmišljam, a kao što znate ATP, organizacija kojoj pripadamo kao profesionalni teniseri, pokrenula je ATP kup, koji će biti održan početkom sljedeće sezone i tu ću nastupiti sigurno, zajedno sa kolegama iz reprezentacije”, rekao je Ðoković, a prenosi Mondo.

Poslije 120 godina Dejvis kup je doživio rekonstrukciju, pa će se od 18. do 24. novembra u prijestonici Španije boriti 18 reprezentacija za “salataru”, a Srbija je u grupi sa Francuskom i Japanom.

Iako je lobirao za promjene u Davis Cupu, Ðoković se ne slaže sa načinom na koji je on reformisan, a koji je preuzela kompanija fudbalera Barcelone Gerarda Piquea.

“Davis Cup ima dugu tradiciju, ali je odlučeno da bude promijenjen na način na koji nekim igračima to ne odgovara i mislim da ne olakšava ionako tešku sezonu kroz koju prolazimo. Zato nisam siguran da li ću nastupiti na finalnom turniru, ali se vidimo na ATP kupu”, zaključio je Novak. (Tanjug)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here