Dodik: Nova odluka potvrda činjenice da ovo nisu Oružane snage BiH, već NATO-a

0
715

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da najnovija odluka Ministarstva odbrane BiH, da ne dozvoli da bilo ko od pripadnika Oružanih snaga BiH učestvuje u programu obilježavanja “Dana RS-a” koji je osporio Ustavni sud BiH, “potvrđuje činjenicu kako ovo nisu Oružane snage BiH, već NATO-a”.

– Ako ovdje komanduje NATO, a da nismo članica NATO-a, onda to govori koliko se ignorišu pozitivni pravni propisi – ustvrdio je Dodik.

On je i večeras u izjavi novinarima u Banjoj Luci izrazio uvjerenje da će pripadnici Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH biti na Trgu Krajine, za vrijeme svečanosti povodom “Dana RS-a” te da to, naveo je, niko ne može zabraniti.

Na odluku Ministarstva odbrane BiH je naveo da ta institucija i nije vrhovni komandant Oružanih snaga BiH, pa samim tim ne može ništa ni zabraniti.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine stavilo je van snage odluku o angažmanu pripadnika Oružanih snaga na ceremonijalnim aktivnostima u povodu 9. januara u RS-u, jer su se našli u situaciji u kojoj nisu kompetentni da odlučuju, potvrdila je Feni uime Ministarstva Uma Sinanović. (F)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here