Dječaci zarobljeni u tajlandskoj pećini roditeljima poručili da ne brinu

0
203

Tajlandski dječaci koji su već dvije sedmice zaglavljeni u pećini napisali su pisma svojim roditeljima u kojima su im poručili da ne brinu i da su jaki.

U ručno napisanim porukama oni su tražili određenu hranu, između ostalog prženu piletinu, prenosi BBC.

– Nastavniče, nemojte nam zadavati puno domaćih zadataka – napisao je u pismu jedan od dječaka.

Trener dječaka koji je također zaglavljen sa dječacima, izvinio se roditeljima.

– Dragi roditelji, sada su svi dječaci dobro, spasilački tim nas dobro pazi. Obećavam da ću najbolje što znam brinuti o dječacima. Hvala svima koji su došli da pomognu – napisao je on.

Grupa je poslala poruke nakon što su i oni primili pisma od porodice, što je i prva komunikacija koju su dječaci imali sa roditeljima, prenose agencije.

Tajlandski spasioci koji pokušavaju izvući 12 dječaka i njihovog trenera iz pećine, rekli su da neće odmah pokušati da ronjenjem evakuiraju dječake jer još nisu naučili na pravi način da rone.

Međutim, guverner te oblasti koji i rukovodi operacijom spašavanja Narongsak Osatanakorn nagovijestio je na konferenciji za novinare da ukoliko obilne kiše uzrokuju nove da nivo vode u pećini poraste, ronioci će pokušati da izvuku dječake iz pećine.

Dječaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov trener otišli su da istražuju pećinu nakon fudbalske utakmice 23. juna, međutim, nivo vode koji je porastao zbog monsunskih kiša presjekao im je put, tako da su ostali zaglavljeni u pećini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here