Desetak taksista štrajkuje ispred zgrade Gradske uprave u Tuzli

1
1398

Desetak osoba koje kažu da su prijavljene za bavljenje taksiranjem u drugim općinama, štrajkuje ispred zgrade Gradske uprave u Tuzli, tražeći štandove u gradskoj zoni.

Kažu da su svi nastanjeni u Tuzli, ali da im gradska vlast, unatoč obećanjima, ne dopušta da svoju djelatnost obavljaju u gradu u kojem žive s porodicama.

– Zahtjeve za dodjelu taksi štandova u Tuzli predavali smo nekoliko puta od 2003. do 2011. godine. Svaki put smo odbijeni. U februaru 2013. godine štrajkovali smo glađu i tada su nam osobno gradonačelnik Jasmin Imamović i njegov pomoćnik za komunalne poslove Kemal Kurević obećali rješavanje problema – izjavio je za Fenu Damir Tufek, predstavnik grupe štrajkača.

Kaže da su od tada prošle četiri godine, a obećanje nije realizovano i oni i dalje svoju djelatnost obavljaju u drugim općinama, gdje za sve nema dovoljno posla.

– Nas su izigrali, a u međuvremenu podijelili su 38 taksi štandova, a mi nismo dobili nijedan. Prinuđeni smo da štrajkujemo i ovdje ćemo ostati do ispunjenja naših zahtjeva – navodi Tufek.

Tokom dana niko iz Gradske uprave im se nije obratio s bilo kakvim objašnjenjem, a u popodnevnim satima jedino ih je obilazila policija prateći da se ne dogodi kakav incident.

1 komentar

  1. Fatajte se lopate nehljebovici. Kakav pusti strajk. Svaki od vas moze konju rep iscupati.

    Ako nemate posla, nudim da vas angazujem u mojoj firmi sa neto dnevnicom 45 KM u naredna tri mjeseca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here