Davor Dragičević objavio prve snimke: Dokaz da je David ubijen

0
204

Otac ubijenog mladića Davida iz Banja Luke Davor Dragičević  na Facebook grupi Pravda za Davida objavio je prve snimke za koje tvrdi da su prvi video dokazi o organiziranom ubistvu njegovog sina.

Objavio je sedam snimaka, ali u obrazloženju je naveo “Organizovano ubistvo Lukačeve hunte i Dodika. Nastaviće se…”. Na snimku se vidi kuća Đorđa Rađena koji je zajedno s policijskim službenicima optužio preminulog Davida da je opljačkao kuću.

Takođe, objavio je fotografiju koja je napravljena iz snimka s videonadzora Raiffeissen banke u Banjoj Luci, a koji policija nije htjela izuzeti.

Da podsjetimo, David je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica.

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here