Danas susreti 30. kola Premijer lige: Sloboda gost Širokog na Pecari

0
101

U terminu od 17 sati danas će biti odigrana tri susreta 30. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a fokus je na utakmici na stadionu Pod Bijelim brijegom gdje se sastaju Zrinjski i Radnik.

Zrinjski važi za favorita u ovom susretu, a Plemiće samo pobjeda ostavlja u kakvoj-takvoj trci za titulu prvaka BiH. Sigurno je da im neće biti lako, jer je Radnik jedina neporažena ekipa u proljetnom dijelu sezone.

Vrijedi istaći isto tako da je tim iz Bijeljine jedini neporažen napustio Mostar u proljetnom dijelu sezone, što se tiče Premijer lige. Ovaj susret je izuzetno važan i za Radnik, jer bi pobjedom došli u sjajnu poziciju u borbi za plasman u Evropu.

Također današnji susret u borbi za Evropu važan je i za Slobodu koja gostuje na Pecari. Jasno je da će biti izuzetno teško Tuzlacima doći do mjesta koje vodi na evropsku scenu, ali pobjedom na Pecari ostavili bi kakve-takve šanse.

U trećem susretu sastaju se Krupa i Zvijezda 09. Ovo je posljednji voz za Krupu da pokuša nešto napraviti. Porazom bili bi siguran putnik u niži rang, mada su i ovako u jako nezgodnoj situaciji.

Jučer je Sarajevo pobijedilo Čelik 5:0, dok sutra igraju GOŠK – Tuzla City (17) i Željezničar – Mlaldost (20).

Gabeljanima je pobjeda protiv ekipe iz Simin Hana nužna da zadrže teoretske šanse za opstanak, a gostima su bopdovi važni da se odmaknu od opasne zone.

Željezničar, koji je najbliži u trci za Evropu kao četvrtoplasirana ekipa, ne smije kiksati protiv Mladosti, jer može izgubiti tu poziciju, što bi za ekipu Amara Osima bilo ravno katastrofi. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here