Danas predstavljanje i prvi trening igrača Sloboda Solane

0
251

Za danas u 17 sati u Press klubu Mejdana zakazano je predstavljanje igrača i trenera Sloboda Solane, uoči početka priprema za sezonu u kojoj žele izboriti povratak u Premijer ligu BiH.

“Solari” su, kako smo već objavili, doveli, vratili ili zadržali osam igrača koji bi trebali biti nositelji igre ekipe što treću sezonu zaredom starta u Prvoj federalnoj ligi BiH.

Nakon što je 20. maja na vanrednoj sjednici Skupštine smijenjena uprava kluba, došli su novi ljudi koji žele stvari vratiti na pravo mjesto. Kako su najavili, tako i djeluju, uz angažovanje novih igrača, neke bivše su vratili u “staro jato”, a nekolicinu su zadržali iz postojećeg sastava koji su bili na meti drugih klubova.

Odmah nakon predstavljanja ekipe, povratnik na klupu trenera, Mirza Bulić, i njegov pomoćnik, Nedim Đug, igrače će povesti na stadion Tušanj gdje bi u 18 sati trebao da se upriliči prvi trening, odnosno, početak priprema za novu sezonu za koju se još ne zna kada će početi, a sve zbog haosa koji vlada u RS BiH i nedavne suspenzije od strane EHF-a.

Predstavljanju igrača i trenera, te prvom treningu, prisustvovat će i svi članovi UO kluba “solara” koji trenutno nisu na godišnjem odmoru. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here