Danas Konvencija SDP-a BiH i objava imena kandidata za Predsjedništvo BiH

0
350

Konvencija Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, na kojoj će biti saopćeni rezultati unutarpartijskog referenduma o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH, bit će održana danas u Domu mladih u Sarajevu.

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić rekao je ranije Feni da će na Konvenciji, na kojoj se očekuje prisustvo nekoliko hiljada ljudi, biti predstavljen kandidat te partije za Predsjedništvo BiH, a skupu će se obratiti i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Održavanju Konvencije prethodio je unutarpartijski referendum SDP-a BiH o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH, koji se održavao od 24. do 26. maja na više od 100 biračkih mjesta, a pravo glasa imalo je 42.785 članica i članova te partije.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH i predsjednik referendumske komisije Saša Magazinović istaknuo je da je njihov cilj da odluku o tome da li će SDP BiH imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, i ako hoće ko je najprihvatljiviji kandidat za njihovo članstvo, umjesto 15 ili 20 ljudi u Predsjedništvu ili stotinu i više u Glavnom odboru, donese svih 43 hiljade članova, odnosno da svima daju mogućnost da iskažu svoj stav. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here