Dan žalosti u Kalesiji: U dvije teške nesreće i izgubljena četiri života

0
521

Nakon dvije stravične saobraćajne nesreće u kojima su proteklog vikenda smrtno stradale četiri osobe, na području općine Kalesija danas je proglašen dan žalosti.
Podsjetimo, beživotna tijela Halila Zahirovića i Asmire Smajić jučer su u poslijepodnevnim satima izvučena iz automobila Golf koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u noći sa subote na nedjelju sletio u rijeku Spreču.

Tijela ovo dvoje mladih ljudi, izvukli su članovi Ronilačkog kluba “Vidara” iz Gradačca.

Nepuna dva sata nakon ove tragedije, na magistralnom putm Tuzla-Zvornik, u Tojšićima dogodila se druga saobraćajna nesreća, u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a šest ih je povrijeđeno.

U ovoj nesreći, život su izgubili 15-godišnji dječak i ženska osoba, a povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Zbog dvije velike tragedije koje su zadesile Kalesiju, općinski načelnik Sead Džafić ponedjeljak je proglasio danom žalosti koji će biti obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, kao i javnim preduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here