Ćudić: Budžetska sredstva su novci građana

0
254

Kada je u decembru prošle godine funkcionisanje Roditeljske kuće, u kojoj borave mališani koji se bore protiv karcinoma, leukemije, tumora i drugih bolesti – dovedeno u pitanje, zbog nedostatka potrebnih 150 hiljada KM, na isti dan u općini Ilidža povećane su plate administraciji do iznosa od 9,4 miliona KM, saopćila je danas potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić, komentirajući izjavu premijera Federacije BiH Fadila Novalića o finansiranju Roditeljske kuće.

– A kada bismo brojali na što su vlasti sve trošile od tada, od obnove službenih vozila do trotoara ispred Predsjedništva, došli bismo do vrtoglavih iznosa. Uzimajući u obzir da je sa stanovišta budžeta za Roditeljsku kuću potreban simboličan iznos, a novci se troše na razne vrste luksuza funkcionera u mnogo većim iznosima, nedopustivo je da iz vlasti dolazi poruka kako je bolje donatorskim večerima rješavati ovo pitanje, nego sistemski – kazala je Ćudić, navodi se u saopćenju.

Također, dodala je, budžetska sredstva su isto tako novci građana, “i nema potrebe da ona idu na službena vozila a ne u Roditeljsku kuću koliko god je potrebno”.

– Vlast svakako treba uvijek učestvovati u finansiranju, zbog osjećaja stabilnosti i sigurnosti, a dodatna sredstva prikupljena donatorskim večerima, koja sigurno neće izostati ni tada, će doprinijeti još boljim uslovima za djecu – smatra Ćudić, navodi se u saopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here