Crnoja iselio iz barake: Bivši ministar branitelja promijenio prebivalište

0
464
Zagreb, 26.01.2016 - Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je u utorak da bi medijski napisi o tome da se novi ministar branitelja Mijo Crnoja prijavio na lažnu adresu stanovanja, te da je bio u remetinečkom zatvoru zbog nasilničkog ponašanja, prvenstveno trebali zabrinuti Crnoju. Na slici baraka na adresi Gradna 85g u samoborskom naselju Gradna koja je bila na životopisu ministra Crnoje. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Koliba s kućnim brojem Gradne 85/G u Samoboru više nije prebivalište bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje. Nakon mnogobrojnih afera koje su se zaredale, počevši od one o prebivalištu na spornoj adresi na kojoj nema ništa osim daščare koju je otkrio Index, Crnoja je napokon prijavio adresu svog zagrebačkog stana u kojem već godinama živi kao mjesto prebivanja.

A da bi na mjestu sporne barake trebala jednog dana zaista niknuti obiteljska kuća, Crnoja je dao naslutiti nakon što je pred nekoliko dana zatražio građevinsku dozvolu.

“Gospodin Crnoja je bio kod mene na sastanku. Dali smo mu dvije mogućnosti, ili da pokrenemo raskid ugovora i da gradu vrati zemlju ili da zatraži dozvolu i počne s gradnjom. Odlučio se za gradnju i iako su prošli svi rokovi odlučili smo mu ipak izaći u susret”, rekao je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

Podsjetimo, Mijo Crnoja morao je odstupiti s ministarskog mjesta nakon što je Index otkrio da je lažno prijavljen u daščari na adresi Gradna 85G. Zemljište je besplatno dobio od Samobora još 2010. godine i morao je sagraditi kuću, ali to nije učinio. Štoviše, dobio je i povlašteni kredit od Ministarstva branitelja na 56 tisuća eura za gradnju kuće, ali je umjesto da počne graditi Crnoja novac oročio. Sada se, ipak, odlučio skućiti i napraviti ono što je odavno morao.(ip,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here