Crnogorska policija zaplijenila oko 84 kilograma marihuane

0
163

Službenici crnogorske Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi presjekli su još jedan lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 84 kilograma opojne droge marihuana.

Iz Uprave policije MUP-a Crne Gore saopćeno je kako su službenici OGB Tuzi 08. marta oko 23 sata, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili obilazak rejona Zbelj, s ciljem uočavanja i kontrole lica za koja se sumnja da preko akvatorija Skadarskog jezera iz Republike Albanije na teritoriju Crne Gore krijumčare opojnu drogu marihuanu.

U neposrednoj blizini plovnog kanala policijski službenici uočili su nepoznato lice s džakovima, koje se, kada je ugledalo policijske službenike, dalo u bjekstvo u pravcu granice s Republikom Albanijom.

Pregledom lica mjesta policijski službenici su pronašli i izuzeli šest manjih džakova i dvije veće kese u kojima se nalazilo 97 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 84 kilograma.

Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, stoji u saopćenju. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here