Crnogorac: Niko me iz kluba još nije zvao!

0
212

Informacija plasirana na pojedinim portalima, o tome da je, nakon imenovanja Admira Smajića za tim menadžera Slobode, Gradimir Crnogorac kandidat za šefa stručnog štaba ekipe, iznenadila je i samog aktera ove priče.

– Vjerujte, niko me iz kluba još nije zvao u vezi s ovim. Po završetku prvenstva imao sam kraći razgovor s ljudima iz kluba, koji su se raspitivali o tome dokle sam stigao u vezi profi trenerske licence i to je bilo sve. Poslije sam bio na kraćem odmoru  – komentirao je Crnogorac za Tuzla LIVE spomenute informacije.

Crnogorac je uposlenik kluba i svojevremeno je izjavio da će uvijek poštovati odluku uprave o svom rasporedu, ali da želi, prije svega, okončati proces dobijanja trenerske licence.

– Uposlenik sam kluba, želim se usavršavati u trenerskom poslu i san je svakog od nas da jednom radi kao šef stručnog štaba u svom klubu. Ukoliko mi ponude, prihvatit ću, ali ću reći i pod kojim uslovima želim raditi – zaključio je Crnogorac za Tuzla LIVE.

Prilikom imenovanja Smajića za tim menadžera, rečeno je da će prihvatiti saradnike s trenerske liste Slobode, uz mogućnost da jedino sa strane dovede kondicionog trenera.

Smajić je početak priprema najavio za 15. jun do kada se treba kompletirati stručni štab ekipe.

Ovakva varijanta rada bila je najavljena i juna prošle godine, kada su na “kormilo” Slobode u tandemu došli Smajić i Milenko Bošnjaković, ali je “puklo” već nakon mjesec dana. To se na ekipu odrazilo veoma negativno, a naposljetku i na cijelu sezonu u kojoj su “crveno-crni” svoju premijerligašku misiju okončali na 8. mjestu sa svega 38 posto osvojenih bodova. (mp, tl – Foto: MIro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here