Crna Gora: U Podgorici pao snijeg, aerodrom zatvoren za saobraćaj

0
289

Nakon hladnog talasa, koji je prethodnih dana zahvatio cijelu Crnu Goru, veći dio države danas je pod sniježnim pokrivačem. Snijeg je skoro deset centimetara napadao i u Podgorici, zbog čega je zatvoren aerodrom u glavnom gradu Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Snijeg u Podgorici počeo je da pada tokom noći. S obzirom na to da u Podgorici veoma rijetko pada snijeg, za građane je ovo pravo iznenađenje. Na ulicama je danas primjetan manji broj šetača, a smanjena je i saobraćajna frekventnost.

Gradske službe rade na čišćenju saobraćajnih pravaca i trotoara, a u pomoć su im pritekli i službenici zaštite i spasavanja.

Zbog sniježnih padavina, Aerodrom Podgorica je trenutno zatvoren za saobraćaj.

“Ekipe Aerodroma Crne Gore i Vojske Crne Gore tokom noći i jutra su očistile polijetno- slijetnu stazu i manevarske površine, ali su jake padavine tokom jutra ponovo stvorile sniježni pokrivač koji onemogućava bezbjedan saobraćaj. Sve ekipe su i dalje na terenu i činimo sve da se saobraćaj normalizuje što prije”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Zbog vremenskih uslova i snijega koji je pao, prethodno je otkazano nekoliko letova. Kako je objavljeno na sajtu Aerodroma Crne Gore, let iz Beograda i za Beograd je otkazan, dok su neki letovi kasnili.

U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku, 47 centimetara, u Kolašinu je izmjereno 32 centimetra, Pljevljima 28, Šavniku 26.

Visina sniježnog prekrivača u Rožajama iznosi 23 centimetra, u Plavu 22, Nikšiću 18, Plužinama 12, Beranama 11. U Andrijevici je izmjereno deset centimetara snijega, Bijelom polju devet, Cetinju osam i u Ulcinju jedan centimetar.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa snijegom, na primorju kiša. Tokom dana, u nižim predjelima na jugu, snijeg će preći u susnježicu i kišu.

Ponegdje se očekuju intenzivnije padavine. Vjetar sjevernih smjerova, od sredine dana u pojačanju, krajem dana i tokom noći, umjeren i jak.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus četiri do osam stepeni Celzijusa.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here