Članovi vehabijskog pokreta protestvovali tokom otvaranja festivala Merlinka u Tuzli (Foto)

3
301

Večeras je u Tuzli otvoren peti Međunarodni festival queer filma i umjetonosti “Merlinka”. Festival je otvoren uz mjere obezbjeđenja od strane zaštitara te pripadnika MUP-a TK koji su obezbjeđivali atelje Ismet Mujezinović.

Tim povodom grupa oko desetak građana došla je javno da iskaže nezadovoljstvo zbog festivala “Merlinka” koji se održava petu godinu za redom u Tuzli. Prethodnih godina osim negodovanja putem društvenih mreža nije bilo okupljanja u znak protesta.

– Pedeset do sedamdeset godina prosječnog života na ovom dunjaluku je ništa spram onoga što je Allah uzvišeni obećao, kao kaznu ili kao nagradu. Ovo je prilika da pozovemo sve vas da se pokajemo i vratimo Allahu i da ovome zatvorimo vrata, da budemo od onih koji se samo pokoravaju Allahu, poručili su okupljeni građani.

Okupljeni protivnici održavanja ‘queer festivala’ su držali i parole na kojima je bilo ispisano: “Nismo mi vaši taoci“, “Vratite nam našu djecu da nam budu normalna“, “Za svaku bolest postoji lijek“, Ko prizna pola mu se prašta.”

Okupljeni su još poručili kako je sramota da više građana nije došlo iskazati svoje nezadovoljstvo zbog kako kažu sramotnog festivala koji je večeras poćeo u Tuzli.

Nakon održanog 15-minutnog protesta, na zahtjev službenika MUP-a TK okupljeni su se u miru razišli. (Tuzlanski.ba, Foto: TL)) |

3 Komentari

  1. Novac nas građana Tuzle se troši na promoviranje nove rodne ideologije ekstremne ljevice koju predvodi Bakićka i njen SDP. U isto vrijeme poskupljuju se vrtići za djecu, pa sada u Tuzli za dvoje djece za vrtić morate izdvojiti 320 KM. Ukidaju produženi boravak djeci trećeg i četvrtog razreda, a najveći apsurd jeste da je Tuzla jedini grad u EU i šire gdje je u Domu zdravlja ukinuta prednost trudnicama pri čekanju u dugim redovima. Bakićka kao dugogodišnja vijećnica SDP-a nikada nije stala na stranu obitelji i djece valjda oni za nju nisu moderni već su zaostali i nazadni ali pedere i lezbe promovira gdje stigne, lova curi sa svih strana a mi roditelji krpimo kako znamo. Jadno da se ništa ne radi na tome da se pomogne mladim obiteljima s djecom a novci se troše na šuplje baljezganje o pederima i lezbama i za to se ima novaca!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here