Cipurković: Kararić se ne treba meni izvinjavati nego suigračicama

0
427

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa i Goražda Heim Meiha sastat će se danas u Tuzli u derbiju 4. kola Premijer lige BiH.

Obje ekipe su još neporažene, s t im da gošće imaju maksimalan učinak, dok su Tuzlanke uz dvije pobjede ostvarile jedan remi.

U taboru Tuzlanki vlada optimističko raspoloženje, iako će danas nastupiti bez suspendovane Šejle Kararić koja je u prva dva kola postigla 12 golova.

– Šejla Kararić je za mene završena priča. Na nju ne računam do kraja prvenstva. Samovoljno je napustila ekipu. Ona se ne treba meni ispričavati nego suigračicama koje je ostavila na cjedilu. Žao mi je što smo u Zavidovićima igrali neriješeno, jer smo bili bolji, ali ni remi nije neuspjeh – kaže za TuzlaL!VE.ba trener Jedinstva AtlasRelaxa, Damir Cipurković.

Što se tiče susreta sa ekipom Goražda Heim Meih, Cipurković vjeruje da će njegova ekipa prvenstvo nastaviti bez poraza, iako na spisku ima nekoliko lakše povrijeđenih igračica (Bošnjak, Sikimić, Kulić).

– Bolji smo od Goraždanki koje smo nedavno pobijedili na turniru, ali to treba opet potvrditi na terenu – napominje trener Tuzlanki.

U ekipi Goražda bit će i Slađana Mitrović (39), igračica iz Požarevca, koja je više od godinu dana branila boje tuzlanskih “labudica”. U prva tri kola postigla je 15 golova i svakako će biti najveća opasnost za Martinu Šumelj i ostale golmanice Jedinstva AR.

Slađana MItrović (Foto: MIro Petrović)

Kada spominjemo golove, u porva tri kola devet igračica Jedinstva AR upisalo se među strijelce: Admira Zvekić 28 (prosjek po utakmici 9,1 gol), a dalje slijede: Matea Šumelj 13 (4,3), Šejla Kararić 12 na dvije (6), Marijana Sorak 8 (2,7), Adrijana Damjanović 6 (2), Marija Belušević, Sara Nikolovski po 5 (1,7), Damljana Bošnjak 4 (1,3), te Ivana Sikimić 2 gola (0,8 po utakmici).

Evo još malo statistike. Igračice Jedinstva AR igraju “najoštrije”, pa vode na listi ekipa sa najviše isključenja – čak 20 u prva tri kola (40 minuta).

Slijede Hadžići Dido Group sa 16, Grude, Goražde Heim Meih i Katarina po 15 isključenih, dok su “najnježnije” igračice Izviđača CO sa 9, te Ilidže sa 7 isključenih igračica.

Sumeja Mujkić (desno): Danas debituje za “labudice”?

I za kraj jedna mala ekskluziva. za Jedinstvo AR danas bi prve minute trebala odigrati Sumeja Mujkić, lijevo krilo.

Ona je iz Krivaje u Tuzlu došla još u aprilu prošle godine, ali nije nastupila nijednom zbog teške povrede koljena.

Nakon operacije i dužeg postoperativnog tretmana Mujkić bi danas, barem prema najavama iz kluba, trebala odigrati nekoliko minuta, odnosno, onoliko koliko trenutno može.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Goražde Heim Meih igra se danas u dvorani Mejdan od 15,30 sati. Sude Zoran Raca i Miroslav Rakar (Banja Luka), dok je komesar Haris Bradarić iz Maglaja. (tl, mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here