CIK: Objavljeni podaci o imovini načelnika i gradonačelnika u BiH, pa tako i šta je prijavio Jasmin Imamović

0
370

Od danas su javnosti dostupne na web stranici Centralne izborne komisije BiH i Izjave o imovinskom stanju izabranih načelnika/gradonačelnika (141) na Lokalnim izborima 2016. godine.

Centralna izborna komisija BiH je prošle godine predstavila novu aplikaciju za unos podataka iz obrazaca o imovinskom stanju. U decembru 2017. godine Centralna izborna komisija BiH je objavila Izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2014. godine.

Isključeni su zaštićeni lični podaci, a aplikacija je prilagođena zvaničnim jezicima u BiH. Unos podataka je rađen ručno tako da nije isključena mogućnost postojanja greške.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH će nastojati da u budućnosti omogući elktronsku dostavu podataka koji će kao takvi moći biti objavljeni na web stranici, saopćeno je iz Ured za informiranje CIK-a.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, od imovine, prijavljuje, posjedovanje stana i to u suvlasništvu sa suprugom, vrijedan 100.000 KM, te umjentičke slike i knjige, takođe suvlasništvo, vrijedno 30.000 KM.

Ima dvije kćerke bez imovine, bar ne veće od 5.000 KM, te kredit kod NLB banke, u iznosu od 27.821.26 KM, kojeg je do sada vjerovatno i otplatio.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here