Četiri osobe prijavljene za autokriminal počinjen na području TK

0
210

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti autokriminala, počinjenih u dužem razdoblju na području TK, Službenici Uprave policije MUP-a TK-a – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja za opći kriminalitet, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, došli su do operativnih saznanja da su akteri niza krađa ove vrste četiri policiji otprije poznate osobe s područja Zeničko-dobojskog kantona.

S tim u vezi, jučer su u saradnji sa službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, izvršili pretrese na četiri lokacije u okolici Zenice i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni aparati, dok je jedna osoba lišena slobode.

Nastavljajući rad na otkrivanju spomenutih krivičnih djela, policijski službenici MUP-a TK su Kantonalnom tužilaštvu podnijeli Izvještaj protiv četiri navedene osobe lica sa područja Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su tokom maja i juna ove godine na području Tuzlanskog kantona, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili ukupno 7 krivičnih djela teške krađe od kojih su četiri otuđenja motornih vozila.

Osoba lišena slobode je, uz izvještaj, predata na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, dok se za ostalim osobama traga, rečeno je danas u MUP-u TK. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here