Čampara: Angažirani operativci iz krim-službe, vrše se i dodatna vještačenja

0
223

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je danas kako se u sklopu potrage za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom koji je u bjekstvu, kontinuirano provjeravaju sve dodatne informacije kako bi bjegunac u najkraćem roku bio priveden pravdi.

Čampara je novinarima kazao kako su operativci iz Krim-službe intenzivno angažirani u vezi s pristiglim podacima/informacijama, te da se vrše i određena dodatna vještačenja, a da je u potrazi na terenu u upotrebi i helikopter specijalne jedinice.

Kada se radi o zahvatu/području na kojem su policijske snage angažirane, federalni ministar unutarnjih poslova ističe kako koncentracija snaga, uglavnom, zavisi od informacija koje policijske agencije dobijaju, ali i drugih operativnih saznanja.

Na dodatni upit o tome raspolaže li policija korisnim/relevantnim informacijama, ministar Čampara je odgovorio potvrdno, pojašnjavajući da predstoji pregled određenih prostorija, odnosno nečega što navodi na određeni trag.

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo pripadnika FUP-a na području Suhodola, nadomak Tarčina u subotu, 9. februara, a policija za njim traga od 4. februara zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih, za koje se osnovano sumnjiči, počinio još dva ubistva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here