Bulić za sutra zakazao početak priprema rukometaša Slobode

0
250

Nakon petnaestodnevnog odmora, sutra počinju pripreme rukometaša tuzlanske Slobode za drugi dio prvenstva u Prvoj federalnoj ligi – grupa Sjever.

Trener Tuzlaka, Mirza Bulić, zakazao je okupljanje u maloj dvorani Mejdana u 18.30 sati i, kako je rekao u razgovoru za naš portal, očekuje dolazak svih igrača.

– Među njima očekujem i Emira Suhonjića, povratnika iz Italije, koji je naše veliko pojačanj. S obzirom da se prvenstvo nastavlja sredinom februara, nećemo imati klasične bazične pripreme, nego ćemo odmah početi rad s loptom i tako podizati kondiciju i uigranost – kaže Bulić.

U ovom periodu Tuzlaci su planirali odigrati pet – šest pripremnih utakmica, s ekipama iz Hrvatske, Srbije i BiH.

– Još nismo precizirali termine ovih utakmica kao ni sve protivnike. Naš cilj je da u top formi budemo pred najvažniju utakmicu, a to je početkom marta, kada gostujemo u Zavidovićima protiv Krivaje od koje smo doživjeli jedini poraz i s kojom vodimo borbu za naslov prvaka – rekao je trener Slobode, najavivši mogućnost da se ekipa pojača s još najmanje jednim kvalitetnim igračem.

Trenutno na tabeli sjeverne grupe Prve federalne lige bez poraza i s 36 bodova vodi Krivaja, dok je Sloboda druga s tri boda manje. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here