Bulić: Pripreme počinjemo 3. januara, bit ćemo jači za derbi s Krivajom

0
250

Nakon završetka polusezone u Prvoj federalnoj ligi – grupa Sjever, rukometaši tuzlanske Slobode neće imati puno vremena za odmor.

Mirza Bulić, trener rukometaša Slobode (Foto: Miroslav Petrović)

Pripreme za nastavak prvenstva zakazane su već za 3. januar, unatoč tome što se prvenstvo nastavlja 16. februara. Nije tajna da se Tuzlaci, u stvari, spremaju najviše za revanš protiv Krivaje, od koje su doživjeli jedini poraz u šampionatu.

– Jedanaest kola odigrali smo na visokom nivou, a jedini poraz doživjeli smo u susretu s ekipom iz Zavidovića. S obzirom na uvjete koje nam je uprava osigurala kao i na utakmice koje smo odigrali, zaključili smo da je poraz od Krivaje u Mejdanu posljedica lošeg dana. Jedinog, ali koji nas je gurnuo na drugo mjesto – u razgovoru za Fenu rekao je trener Slobode, Mirza Bulić.

Krivaja je u svoju korist riješila sve utakmice i sa 36 bodova vodi ispred Slobode koja ima tri manje. Nema sumnje da će njihova uzvratna utakmica, početkom marta, odlučiti o prvaku lige, bez obzira na pratioce.

Stoga ne čudi što su u Slobodi predstojeće pripreme uglavnom podredili utakmici u Zavidovićima, pa će i kontrolne utakmice igrati s ekipama koje njeguju stil igre sličan Krivajinom.

– Planirali smo odigrati pet – šest pripremnih utakmica. U odnosu na prvi susret s Krivajom u Tuzli, bit ćemo osjetno jači, jer je srednji bek Amer Denjo definitivno registrovan za nas i odigrao je utakmicu u Lukavcu. Veliko pojačanje dobili smo u desnom beku Emiru Suhonjiću koji se vratio iz Italije, a sigurno je da ćemo do početka prvenstva dovesti još jednog kvalitetnog igrača – najavio je Bulić.

Okupljanje rukometaša Slobode obavit će se 3. januara u Mejdanu s početkom od 18.30 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here