Bulić novi trener rukometaša Sloboda Solane, Đug pomoćnik (Foto)

0
262

Mirza Bulić novi je trener rukometaša Sloboda Solane, saznaje TuzlaL!VE.ba iz dobro obaviještenih krugova bliskih upravi kluba.

Čelnici “solara” opredijelili su se za Bulića nakon što je veliki broj trenera, s kojima su minulih dana pregovarali, tražio finansijske uvjete neprimjerene mogućnostima kluba.

Bulić je Sloboda Solanu vodio nekoliko godina u Premijer ligi BiH kao i u Prvoj federalnoj ligi. Za njegovog pomoćnika imenovan je Nedim Đug, koji je u prošlosti također trenirao rukometaše tuzlanskog kluba.

Obojica su svojevremeno trenirali i rukometašice Jedinstva.

Prozivka rukometaša Sloboda Solane obavit će se u ponedjeljak, 6. augusta, kada će biti predstavljeni svi igrači ekipe koja pretenduje na povratak u Premijer ligu BiH, kao i novi treneri.

U 18 sati na stadionu Tušanj zakazan je prvi trening, čime će zvanično početi pripreme ekipe za novu takmičarsku sezonu. Prisustvovat će i članovi UO kluba.

Podsjećamo, kompletna uprava Rukometnog kluba Sloboda Tuzla smijenjena je zbog loših rezultata na vanrednoj sjednici Skupštine 30. maja ove godine, nakon čega je imenovano novo klupsko rukovodstvo, na čelu sa Ismarom Šabovićem, koje se uhvatilo u koštac sa nagomilanim problemima. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here