Bugojno: Lišena slobode dva lica zbog prevare, zloupotrebe povjerenja i krivotvorenja isprava

0
297

Dana 06.12.2017. godine , policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području općine Bugojno, vezano za krivična djela „Prevara“ iz člana 294., „Zlupotreba povjerenja“ iz člana 297. i „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbama Općinskog suda u Bugojnu, vrše se pretresi tri stambena i tri poslovna objekata na području općine Bugojno, u cilju pronalska vrijednosnih papira, dokumenata, pečata, novca i drugih predmeta koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima.

Tokom navedenih aktivnosti policijski službenici ove Uprave lišili su slobode dva lica iz Bugojna incijala E.B. (1979. god.) i I.D. (1983. god.) koja se sumnjiče da su u periodu od marta do septembra mjeseca 2017. godine u postupku prometa nekretninama u svojstvu pravnih zastupnika više fizičkih lica sa područja Srednjobosanskog kantona, iste oštetili za vrijednost od cca. 700 000 eura.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

Asistenciju u provođenju ovih aktivnosti pruža Kantonalno ministarstvo Srednjobosanskog kantona. (vb)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here