Branislav Borenović: PDP nije na prodaju, nećemo u vlast sa SNSD-om

0
166

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da PDP nikada ne bi pristao da bude dio vlasti sa SNSD-om.

“Iznenađen sam što nas lider SNSD-a uopšte i na bilo koji način pominje kad govori o formiranju buduće Vlade Republike Srpske, jer dobro zna da PDP nije na prodaju”, rekao je Borenović.

On je naveo da PDP ima svoj program u kome se zalaže za ekonomski jaku, politički stabilnu, pravednu, sigurnu Republiku Srpsku u kojoj je svaki građanin slobodan i čija se prava poštuju, saopšteno je iz PDP-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da SNSD nema namjeru da pravi koaliciju sa PDP-om, koji je kroz ličnosti člana Predsjedništva BiH i ministra vanjskih poslova, nanio nemjerljivu štetu Republici Srpskoj svojim ponašanjem u Sarajevu, niti u toj koaliciji vidi pojedince iz SDS-a koji su se odrodili od politike i imena stranke kojoj pripadaju, a na kraju i od samog naroda od koga su tražili povjerenje na izborima.

Podsjetimo, uoči formiranja vlasti u RS-u, sve se češće spominje da bi pojedini članovi Saveza za promjene, prije svega iz SDS-a mogli činiti dio vlasti sa SNSD-om, što će se definitivno odraziti i na snagu do sada najjače opozicione stranke u RS-u. (Srna)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here