BOSS: Legalizacija bespravne gradnje uz novi satelitski snimak

0
524

U povodu potrebne izmjene Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, kako bi se mogli legalizovati objekti izgrađeni ili dorađeni nakon 2007. godine, oglalsila se Bosanska stranka Tuzla.

Tuzla snimljena dronom (Foto: Facebook, Mladen Radić)

U saopćenju se kaže:

“Neophodno je izvršiti izmjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata TK kojim je određeno da se zahtjev za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata može podnijeti do 2019. godine, za objekte koji se nalaze na satelitskom snimku a započeti su najkasnije do 19. jula 2007. godine, ili su izgrađeni, dograđeni, rekonstruisani ili sanirani bez odobrenja za građenje.

Time su u neravnopravan položaj dovedeni građani koji su u proteklih deset godina bili prinuđeni napraviti bespravni objekat kako bi svojim porodicama obezbijedili nužni smještaj, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Kako bi se svim građanima omogućila jednaka prava, potrebno je izvršiti izmjenu Zakona u TK, ali i u svim ostalim kantonima – da bi se u cilju legalizacije objekata izradio novi satelitski snimak, posebno jer je poslije deset godina internetska i satelitska tehnologija znatno bolja te je mnogo jednostavnije satelitsko snimanje, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. (md – Ilustracija: Facebook, Mladen Radić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here