Blagdan Svi sveti obilježen i u Tuzli (Foto)

0
320

Katolički blagdan Svi sveti, s tradicijom dužom od 1.200 godina, obilježe je i u Tuzli.

Uz paljenje svijeća i polaganje cvijeća katolici, ali i ljudi drugih konfesija, posjetili su vječna počivališta bliže i dalje rodbine i prijatelja, pa je na groblju Borić, a i drugim diljem TK, bilo veoma živo i obojeno bojama raznolikog cvijeća koje je stavljano na grobove.

Gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mario Divković kaže da u ovoj svetkovini katolička crkva u jednom danu želi proslaviti sve svece koji nisu podignuti ili uzdignuti na oltar svetosti.

-Kroz ovaj blagdan katolička crkva želi se sjetiti svih tih svetih majki, očeva i djece koja su živjela opslužujući Božije zapovijedi na ovoj zemlji – kazao je fra Mario u prigodnom obraćanju vjernicima.

Dodao je kako je bitno da “vidimo i shvatimo da naš život nije samo na zemlji, nego da smo mi pozvani na nešto više i svetije. Dok promatramo grobove pokojnih i njihove datume rođenja, bitno je da shvatimo da je naš život na zemlji prolazan, međutim uvijek s jednom nadom i vjerom da smrt nije konac života, već prelaz u nebesko i Božije kraljevstvo.

Mnogi katolici danas su iz mnogih zemalja svijeta doputovali u Tuzlu da bi posjetili groblja najmilijih, pomolili se za njihove duše, položili cvijeće i zapalili svijeće, kako je običaj za Sve svete. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here