Bilo kuda, prevara svuda: Građani, mi vas ponosno ponižavamo!

11
915

Iz kriminalnog holdinga Grada Tuzle, stižu nam još maštovita intelektualno-moralna nepočinstva, kao stil vladanja građanima koje su pretvorili u „stoku sitnog zuba!“, što bi rekao tragikomični vođa hrvatskog neonacizma, Franci Tuđman.

Baš danas u jeku predizbornosti, tuzlanska vlast je dala još jedan udarac SDP političkim snagama kojoj formalno pripadaju. Svim silama je dvorska kamarila Jasmina Imamovića Imaneskua udarila na javni moral, zakonitost i sve ono što ne pripada civilizaciji već njenoj negaciji. U uvodu toliko, a priča slijedi ovako:

Helem, već godinama je vd opšinskog, a potom gradskog pravobranilaštva, Mirsad Delić, pravomoćno osuđeni kriminalac na godinu dana zatvora. Njegovo je nepočinstvo u tome što je, zajedno sa bratom, izvršio krivična djela iz područja finansija i prevara. S takvom kvalifikacijom, kao preporukom, postao je vd općinskog pravobranioca! Dakle, izabran je na funkciju za koju je neophodna moralna sposobnost kandidata. Kako to nije posjedovao, kriminalna prošlost mu je bila preporuka da ne brani ono što je moralo braniti. I šta sad?!

(Faksimil vijesti “Onase” iz septembra 1997. godine)

Kako se ve-de status ne može produžavati do penzije, a kriminal se može zataškavati, gradska je vlast odlučila da, sasvim zatajeno, objavi narodu i senatu, natječaj za funkciju gradskog pravobranitelja! I Kako je i red, kako zakon nalaže, formiraju komisiju za prjem pravobranitelja. U nju, naša poštena i siromašna gradska vlast, stavi tri Delićeva zamjenika i dvojicu Imameskuovih pobočnika. Radi pravednosti i objektivnosti! Radi ponosnog ponižavanja građana!

Na tu se poziciju, uz Delića, javi samo još jedan kandidat! Osoba je ispunila sve uvjete natječaja, a posebno osno vni-da je visoko moralna osoba.Što, Delić nije! I, šta sad? Da bi po dosadašnjim pravilima ponašanja pravobranitelj funkcionirao, on mora biti moralno nepodoban, što znači da mu osnovna preporuka mora biti kriminalni dosje!

Nagradno pitanje za čitaoce: Hoće li Komisija nakog današnjeg intervjua izabrati moralnu ili nemoralnu osobu? Dajem da me presijeku gdje sam najtanji, da će izabrati Delića. Radi kontinuiteta! Takođe, u drugoj varijanti, kladim se mjesečnim prihodima sa prihodima Denisa Bećirovića, prezidencijalnog kandidata, da će ovo zakonsko bezumlje podržati. U slavu i dobrobit – poniženog građanstva! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

11 Komentari

 1. O izboru ne odlucuje nikakva komisija vec imamovic a ako sam dobro obavjesten i babo mu je u prdekani zato i jeste nacelnik sve ove godine.a delic je sigurno njegov izbor kakva moj ekreme

 2. Ako se ne varam jedan od eliminatornih uslova u konkursu a koji je baziran na Zakonu o pravobraniteljstvu je bio “da posjeduje visokomoralne osobine” a čovjek je zbog krađe 5,25 miliona KM iz robnih rezervi zajedno sa bratom uhapšen tačno 19 septembra “97. tačno na isti dan prije 21 godinu,kada je uhapšen!!!
  Koja životna ironija I sprdačina.
  Dali ta Komisija poslušnih zna da je Delić Mirsad tada bio sudija za prekršaje suda u Tuzli I da je zbog toga automatski ostao bez posla, boravio u istražnom zatvoru nekoliko mjeseci I dobio pravomoćnu presudu od jedne godine zatvora,uslovno.
  Razlog, on je koristeći poziciju “samo ubjeđivao”ljude a brat je varao. Zato je brat odrobijao a on blaže prošao.
  Jedan od navučenih je bio I Kadro “Libero”.
  Pošto je ovo trebalo proći u tišini bez protukandidata I otićina verifikaciju nedovoljno informisanog gradskog vijreeča, računicu im je slučajno pobrkala jedna od uposlenica gradske administracije koja je zbog Jasminove samovolje bila sa njim I na sudu.E sad,biće interesantno kako će Gradsko vijeće reagovati na ovakvu smijuruju I dodatnu degradaciju morala državne službe.
  A Advokatska komora TK?

 3. Ako je I pola ovoga istina, več postoji obrazac izbora prvih saradnika- jataka,
  šef ovog afirmisanog tuzlanskog SDS-a (Serhatlić, Delić ,Stjepić) će nam izgleda nanijeti više štete nego njegov panpakolegadan,-kolega paljanski pjesnik I erudita prije 25 godina.
  Šali na stranu ali zar ne vidite da čovjek koji stoji iza ovih ljudi vodi kampanju I savjetuje predsjedničkog kandidata SDP.
  Zamislite samo kad bi po istim moralnim kriterijima savjetovao potencijalnom članu Predsjedništva izbor prvih saradnika!?
  Halo SDP!!!
  Halo Denise, Envere,Slađo!

 4. Ma možeš im prdnuti pod prozor. Oni su se nagemali i osigurali pozicijama…Ovaj u tuzilastvu, ovaj u pravobranilaštvu, treći u civilnoj zaštiti! Zaštićeni ko međedi
  A zna se ko je kapa svima njima

 5. Hiptetski gledano bilo bi paradoksalno da ukoliko pod pritiskom javnosti, na Vijeću ne bude verificiran mandat novoizabranog Krivobranitelja, Delić ostane na istom mjestu vršioca dužnosti koje obnaša proteklih nekoliko godina.
  Aferim tuzlanski pjesniče,personifikacijo bosanske socijaldemokratije.

 6. Drugi kandidat je sabina jusic koja je iz geodetske prebacena u inspekcije po nalogu majmuna imamovica jer je ukazivala na kriminal sa zemljistem

 7. Izvini “Skojevska” ali ovaj čovjek nije učestvovao u milionskoj pronevjeri sa mjesta šalterskog radnika ili trgovca nego sa državne funkcije sudije kome je dato povjerenje da dijeli pravdu !
  Sramota je tim veća što se takav drznuo da opet halapljivo kidiše na najmoralniju,najcjenjeniju i najpoštovaniju poziciju u lokalnoj gradskoj upravi a pri tome ima punu podršku prvog čovjeka grada, računajući pri tome na tradicionalno nezainteresovane gradske viječnike i jeftino koaliciono lobiranje.
  Besramno!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here