Bilo je vrijeme: Smijenjena kompletna uprava RK Sloboda Solana!

0
894

Kompletna uprava Rukometnog kluba Sloboda Solana smijenjena je večeras na vanrednoj sjednici Skupštine kluba.

(Arhivska snimka)

Razlog su slabi rezultati u posljednje dvije sezone i poslovanje s gubitkom, saznaje naš portal.

Skupština je sazvana na zahtjev većine članova tog klupskog tijela. Oni su nezadovoljni rezultatima ekipe, ali i neradom klupskog rukovodstva na čelu sa predsjednikom Damirom Pirićem i zamjenikom Samirom Sejranićem.

Klub trenutno tavori u Prvoj federalnoj ligi, iako je uprava kluba najavila brzi povratak u Premijer ligu BiH, ali od toga već dvije sezone nema ništa.

Članovi Skupštine posebno su bili nezadovoljni što nisu dobili izvještaj o radu za prošlu godinu i finansijski izvještaj sa pregledom prihoda i rashoda, nego je o tome ukratno, usmjeno, govorio predsjednik Pirić.

Prema njegovim riječima “solari” su u dubiozi od oko 5.000 mkaraka, a u šta je utrošeno oko 45.000 maraka, pretežno sredstava iz budžeta, ostalo je uglavnom nedorečeno.

Nakon što je odbijen usmeni izvještaj o radu i rezultatima za prošlu godinu, većinom glasova članova Skupštine odlučeno je da se upravni odbor Sloboda Solane smijeni.

Osim slabih rezultata, sada već smijenjenim čelnicima kluba zamjerena je slaba komunikakcija s nadzornim odborom, dodvoravanje pojedincima iz Gradske uprave nadležnim za sport, koji su, u međuvremenu, i tamo smijenjeni.

Rečeno je da su ljudi iz uprave krivi što se klub “solara” našao gotovo u aposolutnoj medijskoj blokadi, jer su, uz ostalo, uspjeli poremetiti odnose i sa svim memdijskim kućama u Tuzli.

Nakon svega, Pirić je napustio sjednicu, a Sejranić je, iako već smijenjen, podnio ostavku!?

Istovremeno je imenovan Inicijativni odbor za sazivanje izborne skupštine koja bi se trebala održati 19. juna.

U Inicijativni odbor izabrane su osobe koje su obilježile rukometnu epohu u Tuzli: Damir Cipurković, Osman Ahmetović, Mirza Bulić, Amir Muratbegović i Bakir Buljugija, a pridodat je aktuelni sekretar kluba Ademir Hajdarhodžić.

– Inicijativni odbor treba u narednih 20 dana da predloži članove novog rukovodstva, a potom će biti napravljen plan rada i finansijski program kako bi se Sloboda Solana u godini obilježavanja 100. godišnjice Sportskog društva Sloboda vratila u Premijer ligu BiH – izjavio je član Inicijativnog odbora, Mirza Bulić.

Od ispadanja iz Premijer lige BiH, Sloboda Solane tavori u Prvoj federalnoj ligi, a aktuelnu sezonu je okončala na diobi 5. i 6. mjesta.

Više je nego očigledno ko je tome najviše kumovao i bilo je krajnje vrijeme da se sklone iz kluba ili da ih neko smijeni. Što je večeras i učinjeno! (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here