Bild: Uhapšen Adnan Ćatić

0
156

Adnan Ćatić, bivši bokserski šampion uhapšen je u Kelnu, prenosi Bild.

On je, kako prenose njemački mediji uhapšen na sajmu fitnesa Fibo u Kelnu.

Navodno, Ćatić, koji je boksovao pod imenom Felix Sturm, tereti se za utaju poreza.

Četrdesetogodišnji bivši prvak u boksu tereti se za utaju poreza.

Focus.de prenosi da je nalog za njegovo hapšenje izdalo Odjeljenje za privredni kriminal Tužilaštva u Kelnu.

“Felix Sturm je uhapšen na sajmu”, izjavio je glasnogovornik.

Ćatić, odnosno Sturm i ranije je imao problema sa zakonom u Njemačkoj, o čemu su mediji pisali. Protiv njega je 2018. godine Tužilaštvo podnijelo tužbu zbog nanošenja teških tjesenih ozljeda.

Sport Bild, koji je prvi objavio tu vijest, piše da su tačke optužnice “doping u vlastitoj režiji, sudjelovanje na sportskom natjecanju pod utjecajem dopinga i nanošenje teške tjelesne ozljede”.

Sturm je u februaru 2016. osvojio naslov svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji organizacije WBA pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova. Ali, u oba uzorka Sturmove mokraće pronađeni su tragovi nedopuštenog sredstva hidroksi-stanozolola. On je tada, nakon što su mu saopćeni rezultati provjere na doping, tvrdio da mu je “savjest potpuno čista”, ali je nekoliko mjeseci kasnije ipak vratio pojas svjetskog prvaka i nije više službeno boksao.

Sport Bild je tada prenio argumentaciju državnog Tužilaštva da je “Čudinov boksao pod pretpostavkom da postoji jednakost šansi”. Ali, ako “dopingiovani bokser nanese suparniku ozljedu, onda se tu radi o nanošenju teške tjelesne ozljede”, tvrdi državno odvjetništvo.

Zbog ovoga mu je prijetila kazna zatvora i do 10 godina.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here