Bijedić: Na raskrsnici kod Livnice treba izgraditi “kružni tok”

1
345

Enver Bijedić, zastupnik SDP BiH u Federalnom parlamentu na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH uputio je inicijativu koja bi trebala riješiti jedan od većih saobraćajnih problema u Tuzli.

„Saobraćajne nesreće, velike gužve i blokada saobraćaja su redovna pojava na raskrsnici kod Livnice u Tuzli. Zbog toga sam, na sjednici Federalnog parlamenta, uputio inicijativu prema Vladi FBiH da se na ovoj raskrsnici izgradi kružni tok“, izjavio je Bijedić.

Radi se o raskrsnici koja se nalazi u Tuzli na magistralnom putu M4, na tuzlanskoj „južnoj magistrali“, koja spaja ulice Drage Karamana i Envera Šiljka sa ulicom Bosne srebrene.

„Zbog velike frekventnosti vozila na pomenutoj raskrsnici, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, skoro je nemoguće izvesti ‘lijevi izlaz’, dok prelazak preko magistralne ceste iz jedne u drugu sporednu ulicu predstavlja nemoguću misiju“, izjavio je bivši ministar prometa i komunikacija FBiH.

Izgradnjom kružnog toka saobraćaja na ovoj raskrsnici magistralne ceste M4 bi se ubrzao saobraćaj, smanjile gužve i povećala sigurnost, kako vozača tako i pješaka.

„Želim istaći da se u blizini ove raskrsnice nalaze dvije osnovne i četiri srednje škole i da nam je sigurnost naše djece u ovom trenutku na prvom mjestu“, dodao je Bijedić, a saopćžava KO SDTuzla.

1 komentar

  1. Nisam neki poklonik Enverovog lika i djela, naprotiv, ali podržavam ovu inicijativu, kao i svaku drugu čiji je cilj sigurnost i poboljšanje saobraćajne infrastrukture u Gradu.
    (Semafori: Solana, potez Pašabunar-Batva i izlaz iz Stupina ka “Buvljaku”)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here