BIHAMK: Oprez, moguća poledica na kolovozu

0
214

Ovoga jutra saoobraća se po mokrim i klizavim kolovozima Bosni, dok su u Hercegovini kolovozi pretežito suhi.

Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravaju se vozači na ugažen snijeg i poledicu na kolovozu, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama cesta gdje su radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog klizišta na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku. Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar – Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher). Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-14.1 Odžak – Vukosavlje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji na:

– M-14.1 Brod – Odžak, Brčko – Bijeljina (naselje Gredice),

– M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here