BiH: Na graničnim prelazima uhapšeno pet osoba za kojim je tragalo bh. pravosuđe

0
238

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine slobode je lišeno pet osoba za kojim je tragalo bh. pravosuđe, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici JGP Zvornik lišili su slobode O.H. (1986.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „posebni slučajevi krivotvorenja isprave“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Policijske uprave Kalesija.

Na izlasku iz BiH na MGP Gradiška lišen je slobode I.J. (1971.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog pripremanja krivičnog djela. Službenici JGP Gradiška državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Prilikom izlaska iz BiH na MGP Zupci službenici JGP Trebinje lišili su slobode J.F. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici JGP Orašje predali su bh. državljanku A.B. (1984.) službenicima PU Orašje nakon što je ustanovljeno da je pomenuta policijska uprava potražuje zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na MGP Šamac.

Pri ulasku u BiH na MGP Orašje lišen je slobode D.M. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Orašje državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Doboj.
Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo oduzeli su dvije falsificirane putne isprave Narodne Republike Kine.

Otkrivene su prilikom pasoške kontrole državljana NR Kine koji su na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli letom iz Istanbula. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema njegovom nalogu, državljanima NR Kine odbijen je ulazak u BiH te su vraćeni u Istanbul.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here