Belgijski mediji povukli vijest: Uhićeni muškarac ipak nije napadač s aerodroma?

0
215

Dvojica bombaša samoubojica odgovornih za terorističke napade u briselskoj zračnoj luci i metrou su braća Khaild i Brahim el-Bakraoui. Belgijska policija objavila je da je uhićen i treći napadač s briselskog aerodroma, ali je ta vijest naknadno povučena.

Belgijska frankofonska televizija RTBF objavila je jutros da joj je iz policijskih izvora potvrđeno da je jedan od braće El Bakravi aktivirao bombu u zračnoj luci Zaventem, a drugi u stanici metroa Maelbeek.

Oboje su otprije poznati policiji, a kako javlja Guardian policija je za njima već tragala zbog sumnje da su povezani s napadima u Parizu.

RTBF je ranije objavio da su braća Kalid i Ibrahim EL Bakravi bombaši samoubojice, koji se vide na snimci sigurnosnih kamera u bruxelleskoj zračnoj luci prije eksplozija.

Prema novoj informaciji, to bi značilo da je na snimci samo jedan od braće El Bakravi, a ne obojica.

Te informacije nisu službeno potvrđene, a ministar unutarnjih poslova Jan Jambon je rekao da policija ne žele otkrivati pojedinosti kako ne ugrozila istragu.

Khalid el-Bakraoui navodno je koristio lažno ime kako bi iznajmio stan u briselskoj četvrti Forest gdje je policija pronašla otisak prsta Salaha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.(ip,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here