Baždarević o svemu samo ne o sebi i svojim strateškim greškama

0
234

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je večeras u kvalifikacionoj utakmici od selekcije Belgije s 4:3, a selektor BiH Mehmed Baždarević vjeruje da je BiH s manjim bojem grešaka u odbrani mogla i do pobjede.

– Utakmica je bila dobra, ali počinili smo previše grešaka. Bilo je teško, borbenost je bila na nivou, ali previše grešaka smo počinili u odbrani protiv ekipe koja i bez toga može praviti mnogo problema. Mislim da smo s još malo iskustva i želje možda mogli i do pobjede, individualne greške u zadnjoj liniji smo skupo platili – izjavio je Baždarević na pres-konferenciji nakon utakmice.

Naglasio je da ne želi dijeliti ekipu na prednju i zadnju liniju, te da svi igrači kao kolektiv snose krivicu za greške.

– Mi smo kolektiv i tako moramo i preuzimati krivicu, ali mislim da je gol iz kornera koji smo primili samo nedostatak koncentracije i komunikacije. Takve stvari se ne smiju dešavati. U situacijama gdje su se dešavale važne stvari nedostajala je koncentracija. Morali smo biti angažovaniji u odbrani, a smatram da je to trebao biti kolektivni napor – objasnio je selektor.

Još jedanput je napomenuo koliko je ključnih igrača nedostajalo večeras selekciji BiH, te podvukao da selekciji BiH nije odgovaralo loše stanje terena na ”Grbavici”.

– Mislim da bi još bolja utakmica bila na boljem terenu, žao mi je što smo dočekali Belgiju na terenu koji je u lošem stanju. Ni nama nije odgovarao ovakav teren i kiša. Naš tim ima dosta tehničara i mislim da bi nam dobar teren pogodovao – istaknuo je Baždarević.

I sve u tom stilu, slično svakoj lošoj utakmici koju je vodio: priča nebuloze, otkriva Ameriku, o svemu priča samo ne o svojim strateškim greškama? Kojim? Pa vidjelo se tokom cijelih kvalifikacija da su nam rupe u odbrani ne slučajne, nego plod selektorovih promašaja.

Lijepo bi bilo da je Baždarević već poslije ovog poraza podnio ostavku. Ionako nam je susret sa Estonijom nebitan, neka neko drugi pokuša bolje, a to i nije posebno teško.

Meša je od početka – čisti promašaj! (F, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here