Bakterija ‘Listeria monocytogenes’ u smrznutom kukuruzu iz Mađarske

0
440

Bakterija je pronađena u smrznutom kukuruzu brenda Rainbow, težinje 450 grama, zemlja podrijetla Mađarska, a proizvod je pakiran u Poljskoj.

Agencija za sigurnost hrane BiH, posredstvom Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), obaviještena je da su u Bosnu i Hercegovinu isporučeni proizvodi u kojima je utvrđena prisutnost bakterije “Listeria monocytogenes” iznad dozvoljene granične vrijednosti.

Neusklađenost je utvrđena samokontrolom, a obavijest o neusklađenosti dostavila je Finska, priopćila je u ponedjeljak Agencija za sigurnost hrane BiH.

Bakterija je pronađena u smrznutom kukuruzu brenda Rainbow, težinje 450 grama, zemlja podrijetla Mađarska, a proizvod je pakiran u Poljskoj.

Također, bakterija je pronađena u proizvodu “Coop Xtra Peas, Corn and Red Pepper”, brenda Coop Xtra, također iz Mađarske.

Agencija navodi kako je svu raspoloživu dokumentaciju dostavila na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo da provedu mjere kontrole, utvrde sljedivost proizvoda i dostave Agenciji povratnu informaciju o poduzetim mjerama i rezultatima kontrole.

Detaljnije informacije bit će poznate nakon prijema povratne informacije mjerodavnih inspekcijskih tijela, navodi se u priopćenju.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here