Bahrija Umihanić novi mandatar Vlade TK?

1 488

Samostalni poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona i jedan od čelnika RDS-a, Salih Šabović, te poslanici NSRzB i BPS-a, predložili su da se za mandatara Vlade ovog kantona imenuje prof.dr. Bahrija Umihanić.

bahrija_umihanic_fb

Inicijativa za predlaganje dr. Umihanića pokrenuta je, kako je rekao Šabović, nakon obavljenih konsultacija sa većinom poslanika u Skupštini TK, te razmatranja svih do sada predloženih kandidata za mandatara Vlade.

U obzir su uzete isključivo naučne, akademske, stručne reference, rad u privredi, kao i činjenica da je dr. Umihanić jedini kandidat koji je sačinio prijedlog programa rada Vlade.

Podršku dr. Umihaniću tokom demonstracija u Tuzli, te poslije, dali su predstavnici „Konjuha“ Živinice, „Dite“, „Guminga“, „Polihema“ i „Poliochema“ Tuzla, Neformalne FB grupe „Udar“, Udruženja nezaposlenih TK „Bolje sutra“, te Udruženja poslodavaca TK.

Ima, međutim, mišljenja da dr. Umihanić, u ranijem periodu kao član UO nekih “osiromašenih” preduzeća, nije iskazao zadovoljavajuće rezultate. Nakon prikupljanja potpisa za kandidovanje dr. Umihanića, prijedlog će biti dostavljen Kolegiju Skupštine TK i poslanicima. (tl)

1 KOMENTAR

Komentarišite