Saznajemo: Azmir Husić na Sjenjaku gradi stambeno-poslovni objekat

5
1401

Na licitaciji održanoj 1. februara ove godine, najveći slobodni prostor u naselju Sjenjak, između “Binga”, bloka “C”, bloka “A” i Jale, kupila je za 3,9 miliona privatna firma HEEZ Transport d.o.o. Tuzla, sa sjedištem u Simin Hanu (Ul. Sarajac 271), za koju u poslovnom adresaru stoji da ima dva zaposlena radnika.

Radi se o površini nešto većoj od 4,5 dunuma ili blizu pola hektara, a na tom prostoru, radi lakše orijentacije, u ljetnom periodu često se smještao Luna park. Gotovo da je površina dovoljno za manje nogometno igralište.

Novokupljeno Husićevo zemljište u naselju Sjenjak veličine je pola hektara

Vlasnik spomenute firme nije niko drugi do Azmir Husić, bivši predsjednik FK Slobode.
No, neće na ovom prostoru graditi nogometno igralište nego poslovno-stambeni objekat.

Zanimljivo je i to, kako nezvanično saznaje TuzlaLIVE.ba portal, da su na licitaciji sudjelovali, svjesno ili da bi “fingirali” konkurenciju, i neki članovi sadašnjeg Upravnog odbora Slobode.

U svakom slučaju, prodat je još jedan lijepi plac gradskog zemljišta, tako da će Sjenjak biti načičkan poslovno-stambenim objektima u kojem svega ima osim valjanog – igrališta za djecu.

Tako se Amerikanac, kako nazivaju Husića, iz Simin Hana proširio i na dio užeg gradskog prostora Tuzle. Izgradnja Husićevog poslovno-stambenog objekta treba bi uslijediti tokom proljeća, a verifikacija prodatog zemljišta na dnevnom je redu sjednice Gradskog vijeća Tuzle narednog ponedjeljka. (tl, sa)

5 Komentari

  1. Pošto je Tuzla jedan od najzahađenijih gradova, kažu, u svijetu, a očigledna je i ekspanzija po život najgorih oboljenja prouzrokovanih istim, de da malo mislimo i na zdravlje naših sugrađana.
    Hajde da pozitivno utičemo na to, pa da ta sredstva od prodaje općeg dobra prioritetno usmjerimo na toplifikaciju i sufinansiranje grijanja individualnih kućanstava, recimo, Kužića, Moluha, Slavinovića… De, da dio tih sredstava uložimo u obnovu DTV “Partizan”, pa da nam omladina bude zdravija i da se, u slobodno vrijeme, bavi sportom. Ako ovako nastavimo da razvijamo infrastrukturu, a ne utičemo da saniramo njene posljedice, dragi gradonačelniče i Gradska upravo, bojim se da će sve manje vaših sugrađana koristiti i njene pogodnosti.
    Džaba vama i nama, i zgrade, i slana jezera i tržni centri, kada čovjek oboli ili ga ne bude, a direktno i indirektno utičete na to!

  2. S obzirom da je čovjek vani nadam se da će objekat ličiti na nešto a ne kao ove zgrade koje se prave u posljednje vrijeme. Tuzla je grad sa vjerovatno najružnijim zgradama uopšte.
    Drugo, zanima me kako će to izgledati kada se napravi još jedan veliki objekat u tom dijelu grada koji ima bukvalno JEDNU usku ulicu!!! Da li iko vodi računa o saobraćajnoj infrastrukturi u ovom gradu???
    Širenje grada mora pratiti i izgradnja saobraćajne infrastrukture. Prije rata se o tome itekako vodilo računa, građene su široke saobraćajnice. Međutim to nije sluučaj u poslijeratnom periodu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here