Asima i Ivica Osim u bolnici posjetili Sakiba Malkočevića (Foto)

0
630

Na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla, zbog zdravstvenih problema gastroenterološke prirode prije šest dana operisan je Sakib Malkočević, uspješni selektor kadetske reprezentacije BiH.

Malkočevićev postoperativni tretman je zadovoljavajući, normalno jede i kreće se, raspoložen je, u šta smo se i sami uvjerili prilikom današnje posjete popularnom Soku u bolnici.

Porodici Malkočević već danima stižu brojne poruke u kojima prijatelji, čelnici NS BiH i saradnici iz U-17 reprezentacije i Slobode, te mnogi drugi, upućuju želje popularnom treneru za što brži oporavak.

Malkočevića i suprugu Biljanu, koja je stalno uz svog muža, danas su na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla posjetili supružnici Asima i Ivica Osim, u društvu člana UO Slobode Nermina Čolića, uputivši mu podršku i želje za što bržim oporavkom.

– Iznenadio sam kada sam vidio u sobi Osima koji i sam ima zdravstvenih problema, ali pronađe vremena za neke ljudske dužnosti kao što je današnja posjeta. Zadržali su se oko pola sata, Osim se šalio, a od njega se uvijek ima šta čuti i naučiti – izjavio je Malkočević za naš portal.

Inače, komplikovanu operaciju na dijelu gastroenterološkog trakta izveo je prof. dr. Šefik Hasukić sa saradnicima.

– Ako sve bude kao što se svi nadamo, u utorak bih mogao napustiti bolnicu i liječenje nastaviti kod kuće – izjavio je Malkočević.

Ispričao je i jedan zanimljiv detalj vezan za njegov boravak u bolnici.

– Uživam svu moguću pažnju ljekara i osoblja klinike, a profesor Hasukić mi je u bolnici donio knjigu o Tuzli u radničkom i revolucionarnom pokretu koju je nekada dobio na poklon kao dobar student medicine. Skoro cijelu sam je pročitao, jer govori o događajima i ljudima u sredini u kojoj sam odrastao i u kojoj živim, a to su Tuzla, Lipnica, Husino i druga mjesta u ovom dijelu BiH. Ujedno sam prekratio vrijeme tokom boravka u bolnici – ispričao je Malkočević. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here