Asima i Ivica Osim u bolnici posjetili Sakiba Malkočevića (Foto)

0
92

Na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla, zbog zdravstvenih problema gastroenterološke prirode prije šest dana operisan je Sakib Malkočević, uspješni selektor kadetske reprezentacije BiH.

Malkočevićev postoperativni tretman je zadovoljavajući, normalno jede i kreće se, raspoložen je, u šta smo se i sami uvjerili prilikom današnje posjete popularnom Soku u bolnici.

Porodici Malkočević već danima stižu brojne poruke u kojima prijatelji, čelnici NS BiH i saradnici iz U-17 reprezentacije i Slobode, te mnogi drugi, upućuju želje popularnom treneru za što brži oporavak.

Malkočevića i suprugu Biljanu, koja je stalno uz svog muža, danas su na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla posjetili supružnici Asima i Ivica Osim, u društvu člana UO Slobode Nermina Čolića, uputivši mu podršku i želje za što bržim oporavkom.

– Iznenadio sam kada sam vidio u sobi Osima koji i sam ima zdravstvenih problema, ali pronađe vremena za neke ljudske dužnosti kao što je današnja posjeta. Zadržali su se oko pola sata, Osim se šalio, a od njega se uvijek ima šta čuti i naučiti – izjavio je Malkočević za naš portal.

Inače, komplikovanu operaciju na dijelu gastroenterološkog trakta izveo je prof. dr. Šefik Hasukić sa saradnicima.

– Ako sve bude kao što se svi nadamo, u utorak bih mogao napustiti bolnicu i liječenje nastaviti kod kuće – izjavio je Malkočević.

Ispričao je i jedan zanimljiv detalj vezan za njegov boravak u bolnici.

– Uživam svu moguću pažnju ljekara i osoblja klinike, a profesor Hasukić mi je u bolnici donio knjigu o Tuzli u radničkom i revolucionarnom pokretu koju je nekada dobio na poklon kao dobar student medicine. Skoro cijelu sam je pročitao, jer govori o događajima i ljudima u sredini u kojoj sam odrastao i u kojoj živim, a to su Tuzla, Lipnica, Husino i druga mjesta u ovom dijelu BiH. Ujedno sam prekratio vrijeme tokom boravka u bolnici – ispričao je Malkočević. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here