Apel UKC-u: Osposobite CT uređaje!

0
303

Društvenim mrežama širi se apel koji je grupa roditalja teško oboljele djece uputila menadžmentu Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla od kojeg traže osposobljavanje CT aparata.

Naime, kako se navodi u objavi već duže vremena na odjeljenju Onkologije u UKC-u Tuzla dolazi do kvarova na CT uređajima i uređajima za radioterapiju, odnosno zračenje

„Tako već tri nedelje nije radio uređaj za CT simulaciju pomoću koga se planira radio terapija i kad je to popravljeno dolazi do kvara na uređaju za zračenje. Sigurno je to da ispaštaju pacijenti koji imaju teška oboljenja razne tumore i karcinome, koji su prepušteni izgleda da umiru. Molimo vas da preko vaših portala upoznate javnost da se što hitnije menagment UKC- Tuzla pozabavi tim problemom, jer tim pacijentima je svaka sekunda važna, a ovdje se već radi o katastrofi. Stotinu pacijenata čeka na zračenje gdje su i naša djeca. Zamislite da dođete u situaciju da molite boga da proradi aparat i da vam se dijete počne zračiti od najgore bolesti. Tužno i žalosno. Zapitajte se, gospodo sa UKC sta bi činili da su vaša djeca u pitanju a nikad se ne zna. Nemojte se stavljati u službu boga i da određujete ko će da umre a ko da živi. Mi smo roditelji takve djece i gledamo zajedno sa djecom u telefon kad će zazvoniti i sa druge strane da se čuje glas: “Dođite aparat je proradio”“, navodi se objavi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here