“Amerikanci” se okupili u Zenici, Prosinečki ima tri dana za upoznavanje

0
286

U Trening centru Nogometnog centra u Zenici danas su se okupili kandidati za seniorsku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa kojom će novi selektor Robert Prosinečki nastupiti na američkoj mini turneji, tokom koje će odigrati susrete s SAD i Meksikom.

Nakon okupljanja selektor Robert Prosinečki se obratio javnosti i najavio program mini priprema prije nego sa stručnim štabom odabere igrače koji će putovati u Ameriku.

– Veseli me što imamo dvije jake utakmice u SAD-u i vidjećemo do polaska koliko su igrači spremni i ko može putovati u Ameriku. Selektor „U-21“ selekcije Vinko Marinović mi je mnogo pomogao oko tima, a imamo i tri dana za upoznavanje. Pokazaćemo igračima koji su naši zahtjevi prema njima, svi će imati šansu da se pokažu i nadam se da će biti tu kandidata za „A“ reprezentaciju i u budućnosti. U Trening kampu imamo sve što nam je potrebno da se pripremimo za predstojeće utakmice – kazao je Prosinečki.

Nogometaš Marijan Ćavar koji je ove zime iz Zrinjskog prešao u Eintracht iz Frankfurta presretan je što se prvi put našao na spisku „A“ reprezentativaca.

– Nova godina nije mogla bolje početi za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju i potpisao ugovor sa Eintrachtom. Nastaviću i dalje da radim i nadam se da će biti još bolje. Na svakom treningu se maksimalno trudim i pokušaću na taj način da se nametnem selektoru. Pred nama su dvije dobre utakmice i vjerujem se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu – rekao je Ćavar.

Pored njega priliku da debitira u „A“ selekciji imaće i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović koji je istakao da godine za igranje u reprezentaciji nisu bitne.

– Možeš igrati ili ne možeš. Čast i privilegija mi je što sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću ovaj poziv opravdati. Moramo u ovim utakmicama pružiti sto posto svojih mogućnosti i pokazati da i u Premijer ligi BiH ima igrača na koje se može računati za „A“ tim – istakao je Ahmetović.

U naredna tri dana selektor Robert Prosinečki i stručni štab će analizirati mogućnosti pozvanih igrača za prvu reprezentativnu aktivnost u ovoj godini, a sutra će, ponedjeljak 22.januara, na pres-konferenciji saopćiti trenutno stanje u igračkom kadru, s obzirom da ima i nekoliko povrijeđenih igrača.(nsbih)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here