Amer Ordagić: Transfer je moguć samo ako se poklope moj i Slobodin interes!

0
564

U prošlom prvenstvu nogometaš Amer Ordagić (24) bez sumnje je bio jedan od najboljih igrača tuzlanske Slobode.

Njegovo ime spominjano je u vezi sa mogućim transferima u više klubova iz BiH i inozemstva, ali je tihi „veznjak“ ekipe s Tušnja ostao u Slobodi i na terenu je pružao maksimum.

Za razliku od mnogih igrača koji su na nekorektan način otišli iz kluba, Ordagić u svim razgovorima navodi da će otići „samo ako to bude u obostranom interesu“, njegovom i Slobodinom.

Amer Ordagić (Sloboda) – Foto: Miroslav Petrović

Ordagić se i sada navodi kao igrač koji bi mogao „crveno-crni“ dres zamijeniti nekim drugim. Spominju se novosadska Vojvodina, Zrinjski, Željezničar i Sarajevo, te drugi klubovi u Evropi i Aziji.

– Vjerujte, o svemu što se piše najmanje ja znam. Ne želim se baviti neutemeljenim i neargumentovanim pričama. I klub i ja saglasni smo u tome da ukoliko dođe odgovarajuća ponuda koja će zadovoljiti obje strane, možemo dogovoriti transfer. No, takva ponuda još uvijek nije došla. Ja sam i dalje član Slobode i tako se i ponašam – istakao je Ordagić.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović kaže da ne dolazi u obzir transfer iz kojeg Sloboda neće inkasirati najmanje 50.000 maraka obeštećenja.

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić ne skriva da će biti najsretniji ako Amer Ordagić ostane na Tušnju, ali je isto tako svjestan da igrači moraju osigurati bolju egzistenciju od sadašnje.

– Odlazak Ordagić je ponovo aktuelan. On po svemu zaslužuje pohvale. Kapiten je ekipe i nikad mu se neće praviti problem za odlazak. Ali, i on je korektan i želi otići otvorenim vratima, sa dogovorom da i klub u transferu ima svoj interes – kaže Jagodić za Fenu.

Ordagić se u prošloj sezoni našao na spisku selektora državne reprezentacije Mehmeda Baždarević, za očekivati je da će napredovati, mada je već sada dostigao punu igračku zrelost. (Miroslav Petrović, Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here