Almir Žilić: Najteža sezona u mojoj karijeri

0
443

Za odbojkašice tuzlanske Slobode sezona je završena. Sudjelovale su na Final fouru u Kupu BiH, kao i prošle sezone, dok su u doigravanju za prvakinje BiH ušle u četvrtfinale play offa.

Trener Slobode, Almr Žilić, zadovoljan je rezultatima, ali napominje…

– Pa ovo je sigurno bila najteža sezona u mojoj trenerskoj karijeri. Sezona sa puno mladih igračica i puno odlazaka i dolazaka što se u prvom dijelu sezone itekako odrazilo na rezultate koji nisu bili na nivou na kojem su svi naučili da Sloboda igra, kaže za Tuzlalive.ba portal trener Almir Žilić.

Je li se moglo uraditi više ili su ovosezonski rezultati bili “plafon”?

– Sa sastavom koji sam imao na raspolaganju teško da se moglo uraditi više. Bilo je i mojih grešaka, jer sam se prema nekim igračica odnosio sa previše emocija. Nije mi, naime, bilo lako reći da neko jednostavno ne može zadovoljiti standarde Premijer lige.

tl_sloboda_kula-gradacac4
Ipak, drugi dio sezone bio je puno uspješniji, rezultatski i kvalitetom igara.

– U pauzi, dok su svi odmarali, napravili smo mini-pripreme. Doveo sam juniorsku reprezentativku Tamaru Ćešić i napravili smo dar-mar u donjem domu tablice.  Tada smo izborili i play off. Moram reći da smo imali podršku gradskih struktura u oblasti sporta.

Za narednu sezonu već se kuju planovi. Žilić kaže da će biti puno bolje nengo ove.

– Planiram uraditi jedan iskorak, a to je da se pozabavim mladim igračicama svih selekcija i da ogroman broj djevojčica okupim oko Slobode što još niko nije uradio. .Jer u Tuzli odbojku trenira oko 200 djevojčica i to se mora iskoristiti.

Žilić na kraju kaže kako su neke mlađe igračice iskoristile priliku, veoma su napredovale, mada sve nisu previše igrale na službenim utakmicama.

– Napredovale su sve djevojke koje su ostale i bile u ekipi u drugom dijelu sezone. Tvrdim da će se veoma čuti posebno za Nedimu Kamberović, Paulu Vujičić i Amru Džambić.

Žilić je svoju mini analizu sezone zaključio tvrdnjom da je ekipu dobro pratila klupska uprava što u vremenima opće besparice nije nimalo lagan posao.

Na kraju se trener Slobode zahvalio našem i još nekim portalima na revnosnom praćenju ŽOK Sloboda. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here