Almir Ejubović koji je izazvao nesreću u kojoj su poginule tri djevojke predat Tužilaštvu KS

0
792

Vozač BWM-a Almir Ejubović koji je izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su tragično poginule tri djevojke, predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Dvadesetogodišnji Ejubović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom više osoba.

Nakon što se 29. juna s BMW-om zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1 u mjestu Butile, kada su poginule tri djevojke, Ejubović je smješten u bolnicu “Prim. dr. Abudulah Nakaš” zbog prijeloma pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. On je jučer otpušten iz bolnice te potom i uhapšen.

Tužilac koji rukovodi istragom vjerovatno će zatražiti njegovo 24-satno zadržavanje te će ga u tom zakonskom roku i ispitati.

Podsjećamo, u stravičnoj nesreći koju je izazvao Ejubović poginule su 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica.

Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu. Uzrok nesreće prema svim okolnostima bila je velika brzina neprilagođena uvjetima na cesti. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here