Ako izbije Treći svjetski rat ova bi vam hrana mogla spasiti život

0
250

Nakon što je Trump porukom na Twitteru zaprijetio Rusiji, ponovo su se počela spominjati opasnost od Trećeg svjetskog rata, a ljudi su počeli razmišljati kako da se spreme za najgore.

Osim što biste se vjerojatno voljeli naći na nekoj sigurnoj lokaciji, važno je i da znate kako ćete se opremiti zalihama hrane za slučaj nestašice.

Postoje stvari koje je bitno znati prije nego što krenete sa stvaranjem zaliha.

Nemojte se oslanjati na svoj frižider ili hladnjaču, piše stanica Skilled Survival, jer vam neće puno značiti u slučaju nestanka struje. Trebali biste se usredotočiti na kvalitetnu dehidriranu hranu, hranu koja ima dug rok trajanja i konzerve.

Bitno je procijeniti koliko je hrane na dnevnoj bazi potrebno svakom članu obitelji i osigurate da je ima dovoljno, a bitno je i da se pobrinete da bude raznovrsna. To vam se možda ne čini toliko bitnim, ali u takvoj situaciji ne želite dodatno mučiti članove svoje obitelji tjerajući ih da svaki dan jedu istu hranu.

Također birajte hranu koju je lako jesti direktno iz pakiranja i koja ne zahtijeva dodatnu termičku obradu.

Evo koja hrana bi se hrana svakako trebala naći u vašim zalihama za hitne slučajeve.

1. Konzervirana tuna ili losos

Bogati su proteinima i zdravim masnoćama, a možete ih jesti direktno iz konzerve. Ako vam preostane nakon obroka, ipak ćete ju morati spremiti na hladno, no uvijek jednu konzervu možete podijeliti s nekim ako vam je previše.

2. Smeđa riža

Visoko je kalorična i ima mnogo proteina, te vitamina i minerala. Može dugo stajati, no problem je što zahtijeva kuhanje.

3. Grah

Suhi grah je relativno jeftin i lako ga je pohraniti, a ima i prilično dugačak rok trajanja. Za razliku od konzerviranog graha, možete spremiti velike količine, ali suhi grah ćete morati namakati nekoliko sati prije kuhanja.

4. Orašasti plodovi

Birajte nezasoljene verzije orašastih plodova jer ne želite da vas učine žednima. Kikiriki, bademi, suncokretove sjemenke i slično imaju mnogo vitamina i pristojnu količinu proteina, a nisu teški za prenošenje.

5. Maslac od kikirikija

Zbog velike količine proteina i masnih kiselina, već i male količine maslaca od kikirikija mogu vas održati na životu nekoliko dana.

6. Energetske pločice i čokoladice

Ovo mogu biti brzi izvori energije, prilično su kalorični, a svakako će vam njihov slatki okus podići i raspoloženje.

7. Suho meso

Osim što je lakše za transport, ne kvari se ni približno brzo kao svježe meso, a osigurat će vam mnogo energije.

8. Instant kava

Kava vam se možda neće naći visoko na listi prioriteta, ali ako ste ju navikli piti mogli biste se suočiti s kofeinskom krizom ako naglo prestanete. U ovakvim situacijama draže će vam biti preskočiti dodatni umor, letargičnost i glavobolje. Osim toga, kava će vjerojatno biti luksuz, pa ćete ju uvijek moći zamijeniti za nešto potrebnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here