Akcija Tower u Sarajevu: Dvije osobe uhapšene zbog reketiranja prilikom izgradnje luksuznog nebodera

0
262

Pripadnici Federalne uprave policije su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo proveli akciju kodnog imena Tower tokom koje su, do sada, uhapšene dvije osobe. Hapšenje je izvedeno na Ilidži a privedenima se na teret stavlja da su počinili krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su generalni direktor firme Panamera Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić.

Mahmutović obavlja funkciju direktora kompanije Panamera koja se bavi izgradnjom i prodajom nekretnina, dok je Halilagić radio u odjelu prodaje nekretnina u Sarajevo Toweru, luksuznom neboderu koji se pravi na području općine Novo Sarajevo kod Hitne pomoći.

Akcija se, kako navode u Federalnoj upravi policije, provodi uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, i pretresi na području Sarajeva još traju.

Do sada je prilikom pretresa pronađen i oduzet novčani iznos u protuvrijednosti od 60.000 KM, koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, a koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni se terete da su u prethodnom periodu, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi od podizvođača građevinskih radova stambeno/poslovnog objekta TOWER zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi istima bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova. Osumnjičeni dvojac je priveden na ispitivanje, a o daljim mjerama će odlučivati Kantonalno tužilaštvo KS-a.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here