Akcenti: Za naše novce Imamović nas “mostom” vuče za nos!

12
1337

“Mi, Tuzlaci, smo budaletine na plus beskonačno.Tako nam i treba! Za vlastite, naše novce, vuče nas za nos i još nam natrljava isti. To Tuzla nema pismene arhitekte, urbane planere, ljude koji su nešto i vidjeli i naučili? Izgleda da fakat nema.

Ne vidjeh, ne čuh da se struka oglasila i očitovala glede ove frankenštajnske skalamerije (nadvožnjaka kod Panonskih jezera – op. tl). Da mi je da sretnem i čujem stručnjaka iz ove oblasti koji će me gledati u oči i argumentirano mi pojasniti da je ovo odgovarajuće, da ne kažem dobro rješenje. Da ovo prilici urbanom ambijentu u srcu grada. I još da ova rugoba može koštati pola miliona KM!

Pa jesu li to baš svi koji su na bilo koji način učestvovali u ovom prestrašnom skandalu, od idejnog rješenja preko svakog detalja, odobrenja i izglasavanja do izvedbenih radova iz Brezovog Polja i jako Tuzlaci? Pa zar baš nitko nije znao i nije smio da pogleda i razgleda neposredno okruženje i uoči ambijentalne detalje? Pa zar ćemo i ovo odšutiti k’o pravi kurbanski bekani? Pa zar se nakon ovoga smijemo nazvati gradjanima? (Sabina MUJEZINOVIĆ, Tuzla, komentar na Facebooku vezan za izgradnju nadvožnjaka od Gradskog parka do Pannonice)

12 Komentari

  1. Bravo Sabina, U SRIDU si pogodila. Nadam se da ce pravi tuzlaci, na izborima reci za koga su. Ako izaberu opet ovog iz islamovca, AFERIM, zajedno cemo bjezat iz rodnog grada.

  2. Straasno, dat je toliki novac za moost, a Imamović je mogo umjesto pjeske uzet kao nasi Federalni parlamentarci Audija ili dva koji kostaju kao taj mosta. Atipicno za nasu drzavu sramota.

    • Uzo je on tri supermoderne “škode”, potiho da se ne zna cirka 150.000 KM a šoferu je bez licitacije ustupio dotadašnjeg “audija”…Tipicno za bh. drustvo

      • Nebih ja rekao da je tipicno škoda da se uzima u BiH sto se politicara tice, sa obzirom da je skoro bila frka da i Čović dobije Audija od 150000 po komadu , sto vec imaju ostali precjedavajuci i ko zna ko po Sarajevske elitice feudalne. Treba bit problem da nas gradonacelnik uzme škodu…strašno

  3. Ja iskreno nevidim da oni za koje Vi glasate rade ama baš išta za bilo koga osim sto i izvlace pare za Sarajevo. Imam ozbiljne sumnje da bi ista za Tuzlu uradili a kamoli za Mosnik, Batvu, Dreznik….Bez konkretnih argumenata napadate jedinog covjeka koji nesto i uradi.

  4. citam nedavno da ga vec neki uporedjuju i zovu rudnicka separacija, tako izgleda i nema dalje… strasno izgleda i nije svejedno proci ispod tog nazovi mosta…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here