Advokatica Selmira Mašetovića danas sa turskim tužiocima

0
273

Suhejla Husić-Demir, advokatica uhapšenog bh. studenta Selmira Mašetovića (23), danas će razgovarati s turskim tužiocima kako bi se detaljnije informisala o tome šta mu se sve stavlja na teret, te ponovo zatražila njegovo puštanje da se brani sa slobode, ali i da se dok traje istraga može posvetiti fakultetskim obavezama. Ovu informaciju za Vijesti.ba potvrdio je ambasador BiH u Turskoj Bakir Sadović.

Advokatica Husić-Demir jučer je obavila razgovor s Mašetovićem koji joj je otkrio šta je sve do sada govorio istražiteljima.

– Nažalost, on je u dosadašnjim predistražnim radnjama te izjave davao bez da je prethodno zatražio konzularnu pomoć – govori Sadović.

Nakon susreta advokatice i tužilaca, navodi Sadović, bit će mnogo jasnije šta se u Mašetovićevom predmetu može očekivati u narednom periodu.

– Na osnovu tog razgovora s tužiocima advokatica Husić-Demir osmislit će strategiju na koji način najbolje organizirati Selmirovu odbranu – dodaje Sadović.

Podsjetimo, Selmir Mašetović iz Gradačca uhapšen je 22. maja u turskoj provinciji Usak gdje je na tamošnjem univerzitetu studirao teologiju i pedagogiju.

Mašetović se, zajedno s još najmanje 14 studenata koji su uhapšeni tih dana, tereti da je povezan s pokretom FETO Fetullaha Gulena, nekada bliskog saveznika predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, kojeg turske vlasti optužuju za organizaciju pokušaja vojnog udara u Turskoj u julu 2016. godine. (vb)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here