Adam Šukalo podnio prijavu protiv ministra Dragana Lukača

0
363

Adam Šukalo, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, danas je došao u Policijsku upravu Banje Luke kako bi podnio prijavu za ugrožavanje sigurnosti protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS-a.

“Nakon prijetnji lične i kolektivne prirode koje je jučer uputio Dragan Lukač prema meni i kompletnoj opoziciji došlo je vrijeme da to pitanje raščistimo u institucijama RS”, rekao je Šukalo u obraćanju novinarima prije podnošenja prijave.

Istaknuo je i da je Lukač najavio njegovo procesuiranje, te je izarazio zadovoljstvo što će u institucijama RS-a imati mogućnost da rasprave o svemu što je bilo jučer i što se nastavlja danas.

“Ministar Lukač je juče ugrozio moju sigurnost na bazi člana 150 izrekavši teške prijetnje prema meni i svim predstavnicima opozicije. S obzirom na to da se obraćao meni lično i rekao da će ‘teći krv u RS’ sa ovom prijavom ne želim samo da skrenem pažnju javnosti već da upozorim institucije RS da sprovedu predistražne radnje o onome što se desilo juče”, kazao je Šukalo.

Šukalo tvrdi da mu je Lukač rekao da je “Narodna skupština stvarana krvlju, da će biti branjena krvlju i da će u skupštini teći krv ako budu radili ono što su im naredili”.

To se, prema njegovim riječima, desilo u hodniku zgrade Narodne skupštine RS za vrijeme sjednice parlamenta koja je jučer održana u maloj sali u ovoj zgradi bez poslanika opozicije, nakon što su oni fizički blokirali rad u velikoj sali.

Kaže da je desetine osoba svjedočilo ovom događaju i da će u postupuku tražiti video materijale koje su zabilježile sigurnosne kamere u Narodnoj skupštini RS.

Kazao je da je sljedeći korak u tužilaštvu nadležnom za krivična djela za koja su jučer optuženi članovi opozicije i da će insistirati da se provjeri da li postoje ikakve informacije o tome da je “opozicija sa stranim ambasadama spremala rušenje institucija RS”.

Ogovarajući na pitanja novinara, istaknuo je da je nakon prijetnji Lukača uslijedio verbalni okršaj u kojem je i on Lukaču izrevoltiran svašta rekao.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here